Vi Seniorer för 55 plus. Tips från Google: Guldmedlem slipper se denna annons!

Öppna
* Användarpanel

Användarnamn:

Lösenord:

Spara användarnamn

Bli medlem! Gratis »   Glömt lösenordet?

  Sök på Vi Seniorer

  Annonser o tips

* 5 bra anledningar att välja en låneförmedlare

Artikeln innehåller annonsörinnehåll från Axo Finans.

På äldre dagar har man inte alltid så mycket pengar att röra sig med, och det blir allt vanligare att ansöka om privatlån i samband med större utgifter. Om du överväger ett privatlån bör du använda en låneförmedlare. Det innebär att du överlåter jobbet med att hitta det bästa privatlånet till en professionell finansagent, så du slipper lägga tid på att bekanta dig med marknaden för låneerbjudanden. Här är 5 bra anledningar till att välja en låneförmedlare.

1. En låneförmedlare jämför bankerna åt dig

De flesta som ska ta ett lån är naturligtvis intresserade av att hitta det billigaste lånet. Det kan vara en väldigt tidskrävande uppgift då det är mycket att hålla koll på:

  • Du måste skaffa dig en översikt över alla banker och låneinstitutioner
  • Du måste kontakta alla bankerna själv
  • Du måste vänta på svar
  • Du måste förstå bankens språk utan professionell kompetens
  • Du måste själv jämföra räntor, avbetalningstid, lånebelopp och villkor

Genom att överlåta jobbet till en låneförmedlare görs detta åt dig, av professionella aktörer som vet vad de sysslar med. Det enda du behöver göra är att fylla i en ansökan online och därefter överlåta jobbet till proffsen. Låneförmedlaren jämför en rad olika banker och låneinstitutioner och håller koll på svaren som kommer i retur. Därmed går det effektivt och snabbt att hitta det billigaste lånet, och du slipper bortkastad tid.

2. Endast en ansökan och endast en kreditkontroll

Det tar väldigt lång tid att skriva en ansökan till alla som erbjuder privatlån. Genom att göra det på egen hand måste du själv undersöka vilken typ av krav bankerna ställer för att få en ansökan beviljad, och uppge ny information varje gång. Dessutom kan din kreditvärdighet påverkas negativt, då alla banker måste kontrollera din kredithistorik. Genom att använda en låneförmedlare behöver du bara skriva en enda ansökan, och då skickas den automatiskt vidare till flera olika banker och låneinstitutioner. Du behöver bara förhålla dig till låneförmedlarens egna villkor. Dessutom tas det endast en kreditkontroll, så du slipper bekymra dig över din kreditvärdighet.

3. Du får hjälp med ansökningsprocessen

Om du tycker det är svårt och invecklat att ansöka om privatlån, kan en låneförmedlare assistera dig under hela låneprocessen. De flesta låneförmedlare har duktiga medarbetare som står redo att hjälpa dig med stort och smått. Det här är människor som kan allt om bank och privatlån, och som står på konsumenternas sida.

4. Du får marknadens bästa erbjudande med lägst ränta

När låneförmedlaren har samlat in alla svar från de olika bankerna så jämförs erbjudandena. Du får därefter det bästa erbjudandet presenterat för dig, med den lägsta räntan. Då ser du snabbt om du klarar av att hantera konsumtionslånet utöver dina vanliga månadsutgifter. Du slipper även att bekymra dig för att ha tagit ett lån som i utgångspunkten var för dyrt.

5. Det är gratis och ej bindande

Något av det allra bästa med att använda en låneförmedlare är att det är gratis och ej bindande! Låneförmedlaren presenterar det allra bästa erbjudandet för dig, men det är helt upp till dig om du vill acceptera det eller ej. Erbjudandet är stående en viss tid, vanligtvis en månad. Du har därför gott om tid till att bestämma dig om du vill tacka ja eller nej.

Om du beslutar dig för att tacka ja, är det banken som måste betala provision till låneförmedlaren. Du betalar således inte ett enda öre för att använda dig av en låneförmedlare. Däremot får du en trygg och effektiv ansökningsprocess, och erbjudande om det billigaste konsumtionslånet.

Hitta din låneförmedlare här.

 

* Frågor om sajten

Om du undrar över något på Vi Seniorer, läs först Vanliga frågor.

Under Hjälp o Info finns ett klickbart schema över sajtens medlemsaktiva sidor.

  Annonser

* Slumpat ordspråk

"I krig och kärlek är allting tillåtet"

* Länktips

Vi Seniorer tar emot vissa länkvänner, se sidan "Länkar".