Vi Seniorer för 55 plus. Tips från Google: Guldmedlem slipper se denna annons!

Öppna
* Användarpanel

Användarnamn:

Lösenord:

Spara användarnamn

Bli medlem! Gratis »   Glömt lösenordet?

  Sök på Vi Seniorer

  Annonser o tips

* Digitala spel kan ge fördelar för äldre

Övriga artiklar:

Digitala spel kan ge fördelar för äldre

Fler och fler äldre hittar till den digitala världen, där många använder sig av olika former av sociala medier och spelar digitala spel. Dock finns det än så länge statistik som visar att man i allt mindre utsträckning spelar digitala nöjesspel ju äldre man blir.

Vad forskning kommit fram till är att det är hälsosamt för äldre att sysselsätta sig på dagarna, i synnerhet med saker som utmanar eller övar hjärnan på olika sätt. Här finns det en stor potential när det kommer till digitala spel, anser flera forskare på området. Förutom att använda spel som hjärngympa så kan det även ge fördelar när det kommer till social gemenskap. Har man på olika sätt svårt att röra på sig så kan digitala spel erbjuda en stor social gemenskap som dessa personer annars skulle ha svårt att ta del av.

Än så länge är det relativt få utvecklare av digitala spel som utvecklar spel som riktar sig mot en äldre målgrupp. Men många menar att detta kan komma att förändras på lite sikt, i takt med att efterfrågan ökar. Det har man exempelvis sett inom bingo och casino, där en stor del av spelandet förflyttats från fysiska hallar till att istället ske online.

 
/ av Michel Ostmann

 

* Frågor om sajten

Om du undrar över något på Vi Seniorer, läs först Vanliga frågor.

Under Hjälp o Info finns ett klickbart schema över sajtens medlemsaktiva sidor.

  Annonser

* Slumpat ordspråk

"Varnad är väpnad"

* Länktips

Vi Seniorer tar emot vissa länkvänner, se sidan "Länkar".