Vi Seniorer för 55 plus. Tips från Google: Guldmedlem slipper se denna annons!

Öppna
* Användarpanel

Användarnamn:

Lösenord:

Spara användarnamn

Bli medlem! Gratis »   Glömt lösenordet?

  Sök på Vi Seniorer

  Annonser o tips

* Husmanskost

Forum > Allmän diskussion > Recept o tips om mat > Husmanskost

Skriv ut
Visar inlägg 16 - 30 av 55.
Sidor: < 1 [2] 3 4  > »
Skrivet av Inaktiverad 5647 18 okt 2014 17:18
Föregående inlägg   Skriv ut Direktlänk
Ingen bild

Inaktiverad 5647

Kanske blir du sugen på hemgjorda köttbullar med hemgjort potatismos, det längtar jag efter.
Men jag gör som du, idag blev det Thaimat, bara att värma. Skönt också ibland...Mvh/Sunny
 
Skrivet av blyfot 18 okt 2014 17:34
  Skriv ut Direktlänk
Avatar, Porträtt blyfot

blyfot

(Medlem)

lördag 18 oktober 2014, kl 17:18 skrev Sunny3
Kanske blir du sugen på hemgjorda köttbullar med hemgjort potatismos, det längtar jag efter.
Men jag gör som du, idag blev det Thaimat, bara att värma. Skönt också ibland...Mvh/Sunny



Där sade du något, hemgjort potatismos, det har jag inte ätit på länge. Om jag fortfarande är lika sugen på det i morgon som jag blev just nu så kanske det blir något med potatismos i morgon.

 
Skrivet av KarlSkoglund 21 okt 2014 10:01
  Skriv ut Direktlänk
Avatar, Porträtt KarlSkoglund

KarlSkoglund

(Medlem)

Jag älskar husmanskost. Tror att ungdomarna idag känner att det tar för lång tid att laga till något hemma och så blir det kanske billigare att äta ute. Och snabbare. Riktigt tråkigt att det har blivit så, mycket kanske även har med skolmaten att göra också. Där serveras det väl ändå mestadels "husmanskost" fast med halvfabrikat och i stora kantiner, det är ingen bra inslussning att mata barnen med det skräpet.

Hemlagat, ekologiskt och närproducerat är det enda rätta!
 
Skrivet av Inaktiverad 6335 21 okt 2014 12:36
  Skriv ut Direktlänk
Ingen bild

Inaktiverad 6335

I dag köpte jag en stor kålrot och nätad benfri rimmad fläsklägg, får liva upp det tråkiga vädret med rotmos.
 
Skrivet av Inaktiverad 5648 21 okt 2014 13:33
  Skriv ut Direktlänk
Ingen bild

Inaktiverad 5648

Oj vilken höjdarmat, gôtt.
 
Skrivet av Mynta 21 okt 2014 15:35
  Skriv ut Direktlänk
Avatar, Porträtt Mynta

Mynta

(Guldmedlem)


Rotmos hade jag för 14 dagar sedan-tog med mig bort och bjöd på det fick en eloge för det!
Lunch i dag blev en grillad kycklingklubba och riven morot!
I går var det fest här hos mig på raggmunk med bacon/lingon.
Morötter till alla måltider.
Bättre med en närodlad morot än en tomat som åkt flyg!

Mitt barnbarn sa till mig att "personligen gillar jag inte grönsaker som har åkt flygplan"!

 
Skrivet av Inaktiverad 6335 21 okt 2014 15:36
  Skriv ut Direktlänk
Ingen bild

Inaktiverad 6335

Höstmat men det krävs nu :)
 
Skrivet av Inaktiverad 6335 21 okt 2014 15:43
  Skriv ut Direktlänk
Ingen bild

Inaktiverad 6335

Jag äter det mesta med god aptit, men en gång ovanför Östersund fick vi något jag aldrig glömmer, Pölsa! vad är det för något. Det gick inte så bra men det sitter kvar i minnet :)
 
Skrivet av Inaktiverad 5648 21 okt 2014 15:48
  Skriv ut Direktlänk
Ingen bild

Inaktiverad 5648

Riktig pölsa med rödbetor är en höjdare tycker jag.
 
Skrivet av Inaktiverad 3466 21 okt 2014 16:16
  Skriv ut Direktlänk
Ingen bild

Inaktiverad 3466

Sorgligt nog serveras pölsan kokt, och har en amlitud som Havregrynsgröt! Jag föreslår Stek Pölsan Gyllenbrun, krydda med Grovmalen svartpeppar, Gärna med tillbehören Rödbetor och Stekt Potatis.Men allt är ju en vane och smaksak.
 
Skrivet av Inaktiverad 6335 21 okt 2014 16:28
  Skriv ut Direktlänk
Ingen bild

Inaktiverad 6335

Men vad är det, vad innehåller det.
 
Skrivet av Inaktiverad 3466 21 okt 2014 17:17
  Skriv ut Direktlänk
Ingen bild

Inaktiverad 3466

Allt behöver man inte veta, Ät och Njut!
 
Skrivet av Inaktiverad 6335 21 okt 2014 17:21
  Skriv ut Direktlänk
Ingen bild

Inaktiverad 6335

Jaha, kunde tro det :)
 
Skrivet av dubbeltur 21 okt 2014 17:47
  Skriv ut Direktlänk
Avatar, Porträtt dubbeltur

dubbeltur

(Moderator)

Norrlandspölsa.
Vår goda pölsa bjuder på en mustig smak av kött, lever och korngryn. Pölsa är en gammal klassiker som uppskattas av många, och som består av finhackat kokt kött. Alla våra produkter innehåller enbart kött från djur på svenska gårdar. Innehåll INGREDIENSER: Buljong, nötsenor, korngryn, nötlunga, svål, nöthjärta, nöttalg, grislever, lök, salt, kryddor, konserveringsmedel E250.

Nämner inte tillverkaren, ingen reklam.


--
dubbeltur
 
Skrivet av Inaktiverad 6335 21 okt 2014 19:00
  Skriv ut Direktlänk
Ingen bild

Inaktiverad 6335

Jag får kanske prova det någon gång till, det är ju rena pyttipannan :)
Nästa inlägg
 

Sidor: < 1 [2] 3 4  > »

* Forumstatistik

Vi har 2075 trådar med 18329 inlägg. 404 (19%) av trådarna är markerade som lösta.

*Interna länkar

- Regler
- Rekommendationer
- Vanliga frågor
- Synpunkter.
OBS: Inga telefonnummer är tillåtna i det publika forumet.

  Annonser

 

* Länktips

Vi Seniorer tar emot vissa länkvänner, se sidan "Länkar".