Hihi, men du är flitig oavsett om du kokar bestick eller sorterar till myrorna.
Min saffranskaka är en sockerkaka med saffran kokos som ströbröd. Inget särskilt alls, men en god mjuk kaka helt enkelt.
Ja just det, sylta och rödbetor, olika pastejer hade mormor också.
Ja du beskriver ett dignande bord, mycket okänt för mig.Men så är jag ett textilarbetarbarn där föräldrarna slet från morgon till kväll i textildammet.
Men skinka, lutfisk, köttkorv och pepparkakor fanns.Senare fick de bättre jobb, modern lägenhet och spis. På två gaslågor var det inte lätt att laga mat när vi var små.
Men min pappa var en -Ernst- och han kunde allt, tillverka saker av ingenting.Det som kastades på fabriken, bobiner från spinneriet, dom målade han och gjorde ljusstakar av.Min dotter har hans första ljusstake. En röd sjuarmad träljusstake med vackra vita blommor och gröna blad.
Han gjorde kristyränglar och klippte ut söta bilder ur kataloger som han satte på dom. Alla beundrade vår gran, hans talanger var vida kända.
Det var pappa som gjorde våra barnaårs jular fyllda av vackra minnen.Jag såg mina morbröder fulla på julafton och var så stolt över pappa som var så stilig och bara så där julglad som en pappa ska vara. Det tackar jag honom för!
Jag tackar också för hans vilja att lära ut sina färdigheter allt beröm han gav! Det växer barn av...Mvh/Sunny