Vi Seniorer för 55 plus. Tips från Google: Guldmedlem slipper se denna annons!

Öppna
* Användarpanel

Användarnamn:

Lösenord:

Spara användarnamn

Bli medlem! Gratis »   Glömt lösenordet?

  Sök på Vi Seniorer

  Annonser o tips

* Så kan en dejt leda till ett roligare liv som senior

Övriga artiklar:

Så kan en dejt leda till ett roligare liv som senior

Du behöver inte vara pensionär för att hänga här på Vi Seniorer. Detta är som du vet en mötesplats för alla över 55. Men sannolikt har du ändå pensionen som en väl synlig punkt på horisonten. Kanske efterlängtad, kanske lite skrämmande. Vad ska du göra med all ledig tid?

Den frågan är kanske lite extra aktuell för dig som är 55+ och singel. Att vara ensamstående i en lite högre ålder är inte ovanligt, och det kan finnas många anledningar till att du lever ensam. Kanske ligger en skilsmässa i bakgrunden, kanske har du helt enkelt inte hittat ditt livs kärlek. Men än finns det tid!

Att dejta som senior

Många av de aktiviteter som erbjuds och som riktar sig särskilt till seniorer, vänder sig ofta till par eller kompisgäng. Om du letar efter någon att gå på keramikkurs eller vinprovning tillsammans med, kan du se om du inte kan hitta en bra dejt på mötesplatsen dejting. Även om det finns en hel del förströelse att roa sig med här på Vi Seniorer, är det ju roligare att ses och göra något IRL.

Om du är obekant med nätdejting, eller om det var länge sedan du alls gick på dejt, kan det vara bra att förbereda dig på att man kan behöva gå på några dejter innan man träffar rätt. Det är precis som det ska, och en del av upplevelsen! Förvänta dig inte att bli blixtförälskad på första dejten, utan se det som en stund fylld av egenvärde. Även om dejten inte leder till någon relation, kan det fortfarande ha varit en riktigt rolig kväll.

Nya tider, nya trender – även inom dejting

Hälsosamt par

Om du vill framstå som fräsch och med i matchen, kan det vara bra att ha koll på alla de nya dejtingtrender som växt fram de senaste åren. Tidningen Aftonbladet har en hel del bra tips, bland annat för hur du bäst vässar texten i din dejtingprofil för störst chans till romans.

Men försök inte framstå som något du inte är! En gammal hund kommer inte lära sig sitta. Och du som gillar mysiga hemmakvällar kommer sannolikt inte göra dig själv några tjänster genom att framstå som en bergsbestigare på dejtingsajten.

Aktivitetstips till dejten

När du väl fått napp på din annons – eller själv nappat på en – är det dags att bestämma vad ni ska göra på dejten. Ett bra tips är att satsa på avslappnade aktiviteter, som går att avbryta på ett naturligt sätt om dejten inte alls motsvarar dina förväntningar. Vänta med de längre vandringslederna tills åtminstone tredje träffen.

3 aktiviteter som kan vara lämpliga för en dejtande senior:

  • Vinprovning – kan mycket väl ske i en större grupp, med efterföljande middag på tu man hand. Då har ni säkrat ett bra samtalsämne, om konversationen inte skulle flyta på av sig själv.
  • Morgonpromenad – att ta en promenad i friska luften är ett bra sätt att öppna både dagen och dejten. En morgonpromenad ställer heller inga krav på att dejten ska pågå under en längre tid, eftersom de flesta människor har saker inbokade senare. Men en promenad är inte heller en dejt ni måste avbryta – har ni trevligt tillsammans är det lätt att förlänga dejten med en brunch eller en lunch ute på lokal.
  • Besök på museum – även här har ni en säker konversationsstartare. En runda på utställningen, och sedan en kaffe i muséets café eller på en bänk i solen utanför. Detta passar särskilt bra om ni båda har intresse av konst. Leta efter gemensamma intressen, och satsa på att låta ett sådant prägla dejten.

 
/

 

* Frågor om sajten

Om du undrar över något på Vi Seniorer, läs först Vanliga frågor.

Under Hjälp o Info finns ett klickbart schema över sajtens medlemsaktiva sidor.

  Annonser

* Slumpat ordspråk

"Inga träd växer till himlen"

* Länktips

Vi Seniorer tar emot vissa länkvänner, se sidan "Länkar".