Vi Seniorer för 55 plus. Tips från Google: Guldmedlem slipper se denna annons!

Öppna
* Användarpanel

Användarnamn:

Lösenord:

Spara användarnamn

Bli medlem! Gratis »   Glömt lösenordet?

  Sök på Vi Seniorer

  Annonser o tips

* Medlemsberättelser - Herkules's berättelse

Foto

Datum: 2018-06-01

Guldmedlem Shanti Bahini bråkar.

Under mina år i Bangladesh besökte jag ofta de s. k Chittagong Hill tracts där Chakma tribe levde, de försörjde sig som skogshuggare och genom svedjebruk.
De var rätt hårt tillbakatryckta av statens skogsbruk och religionsmotsättningar och hade därför en fridomsrörelse Shanti Bahini.
Nåväl en natt drömde jag att någon man försökte göra inbrott i mitt hus, jag förföljde honom och han hoppade över ett brett dike och jag efter. Men just när jag landade på andra sidan klippte han mig med en påk rakt över näsan. Där tog drömmen abrupt slut och jag kände blodet forsa från näsan varvid jag kallade på min hustru om hjälp med att stoppa blodflödet. Hon svarade inte, inte så konstigt hon var inte ens där utan i Sverige.
Med handen tryckt över näsan stapplade jag genom huset till mitt lilla kontor/gästrum. fann förband och lyckades stoppa blodflödet. Till saken hör att jag just nästa dag skulle introducera en nyss nedkommen dansk jägmästare för myndighetens ledning.Vid mötet med dem hade jag fortfarande det provisoriska bandaget. Alla ville veta vad hade skett. Ja försökte skämta bort det med "kanske en Chanti Bahini", och efter mötet tog jag mig ner till det engelska missionssjukhuset för att få såret omplåstrat. Vad har hänt "Du har ju träflisor i såret." Jag förklarade min dröm och att jag sprungit upp ur sängen, det var hoppet över diket. Jag hade snubblat och slagit näsan i en byrå, där hade vi slaget med påken.
När jag låg och väntade på läkaren såg jag upp i taket på operationsrummet spindelväv och tänkte på hygienen på svenska sjukhus, en himmelsvid skillnad.
Jag fick såret rengjort från byråns trä och snyggt hopsytt och fastän varmt klimat och spindelväv läkte såret snabbt och bra utan infektion.
Senare händelser jag var inblandad i fick läkaren att fråga min finske vän "Ni har en stor lång svensk däruppe i Kaptai, vad har han för arbete eftersom han råkar ut för så bisarra saker" Mårten min vän hade sagt någonting om "att det är nog bara för han är svensk." Jag har ännu min tid i Kaptai, Chittagong Hill tracts i ljust minne.

/Herkules

Besökare: 646

 

Logga in som medlem så kan du läsa och skriva kommentarer här!

 

Då du blir medlem av Vi Seniorer får du själv en sida för egen berättelse - gratis!

Se även Herkules's Fotogalleri samt Mikroblogg VS.

Nästa berättelse »

« Åter till medlemmars berättelse-index

* Medlemmar

Just nu har Vi Seniorer 4726 medlemmar.

Bli medlem du också,
gå till Skapa nytt medlemskonto »

Du får ett eget fotogalleri, sida för egen berättelse, en egen mikroblogg med mera - gratis!

* Annonser

* Slumpat ordspråk

"Vill man bli fin får man lida pin"

* Länktips

Vi Seniorer tar emot vissa länkvänner, se sidan "Länkar".