Vi Seniorer för 55 plus. Tips från Google: Guldmedlem slipper se denna annons!

* Användarpanel

Användarnamn:

Lösenord:

Spara användarnamn

Bli medlem! Gratis »   Glömt lösenordet?

  Sök på Vi Seniorer

  Annonser o tips

* Artikel om tysta vinterdäck

Anm: Annonssida - hela denna artikel är en annons.

Hur man köper tysta vinterdäck som minskar vägbuller

Med dagens tysta motorer kommer bullret på våra vägar till största delen från bildäcken. Högt vägbuller kan vara skadligt för omgivningen och minskar också komforten inne i kupén. Här följer några tips på vad man bör tänka på om man vill köpa så tysta vinterdäck som möjligt.

Tyvärr beror bullret på just de svenska vägarna till stor del på den typ av asfalt som används. På grund av hårda väderförhållanden som sliter på våra vägar i kombination med frekvent användning av dubbdäck används en grövre blandning av asfalt i Sverige jämfört med i sydligare länder. Men det finns ändå ett par saker du kan göra, utöver att köra odubbat, för att välja ett tystare däck.

För mindre ljud välj ett mindre och smalare däck. Desto större däckyta mot asfalten desto mer ljud. Kolla i din bils instruktionsbok vilka dimensioner som fungerar på din bil. Att ha så stora däck som möjligt har på senare år blivit populärt, eftersom detta ger ett annat slags utseende, så det är inte säkert att din bil inte kan köras på ett mindre däck. Många konsumenter använder också bättre däck än de behöver. Bättre i den meningen att de är gjorda för att klara högre hastigheter och mer tyngd än vad du egentligen behöver. Däck som klarar en hårdare belastning har ofta en stelare konstruktion som låter mer. Med en högsta hastighetsgräns i Sverige på 120 km/h finns det egentligen ingen anledning att ha däck som är konstruerade för att kunna köras i 210 km/h. De flesta av oss kör dessutom aldrig bilen maximalt lastad.
Avslutningsvis, som alltid, gäller det att underhålla sina däck. Kontrollera lufttryck regelbundet och rotera däcken enligt tillverkarens rekommendation. Ett däck med fel lufttryck låter mer än ett rätt pumpat däck.
Förstås är däcken inte den enda som påverkar vägbuller, utan att man skulle glömma inte att kolla upp och ersätta bildelar som slits ibland.

 

* Frågor om sajten

Om du undrar över något på Vi Seniorer, läs först Vanliga frågor.

Under Hjälp o Info finns ett klickbart schema över sajtens medlemsaktiva sidor.

  Annonser

* Slumpat ordspråk

"Den fege dör tusentals gånger, den modige dör bara en"

* Klagomur

Du kan anonymt ge respons på Vi Seniorer via Klagomuren »

* Länktips

Vi Seniorer tar emot vissa länkvänner, se sidan "Länkar".

VIP-länkar:

Vi Mellan Jobben

Internetmarknadsföring

Linkster svenska länkar