Vi Seniorer för 55 plus. Tips från Google: Guldmedlem slipper se denna annons!

Öppna
* Användarpanel

Användarnamn:

Lösenord:

Spara användarnamn

Bli medlem! Gratis »   Glömt lösenordet?

  Sök på Vi Seniorer

  Annonser o tips

* S tar pengar av fattiga pensionärer.

Forum > Allmän diskussion > Samhällsfrågor > S tar pengar av fattiga pensionärer.

Skriv ut
Visar inlägg 1 - 3 av 3.
Sidor: < [1]  >
Skrivet av blyfot 6 maj 2015 09:33
  Skriv ut Direktlänk
Avatar, Porträtt blyfot

blyfot

(Medlem)

Synskadade Gudrun Kullgren 88 år bad hemtjänsten om att få lite kokt vatten till en kopp te. Svaret blev det står inte i pärmen så det får vi inte göra. Kommunerna tar ut en avgift på mellan 1780-1854 kronor i månaden och nu vill man höja taket med 220 kronor och räknar med att få in 148 miljoner. Det låter inte så mycket men regeringen slog på stora trumman när pensionärerna skulle få 50 kronor i sänkt skatt. Högre avgifter minskar marginalerna för en grupp med små resurser i motsats till vad som antyddes i valrörelsen, så nu ökar klyftan mellan pensionärer och löntagare. I sitt framtidskontrakt sade socialdemokraterna att kvaliteten i välfärden skall höjas och kommunerna tillföras dom resurser som krävs för detta. Åter ett brutet löfte så nu borde många ha kommit till den punkten där dom flesta inser att politiken inte arbetar för att verkställa folkets vilja i valmanifesten före valen. Skrota hela det politiska systemet i frågor som rör välfärden nu och i framtiden och inför direktval där folkets vilja skall verkställas så som det var tänkt att det skulle fungera, vad finns det annars för mening med partier och val när alla löften kan brytas utan att det får några påföljder.
 
Skrivet av Inaktiverad 5306 6 maj 2015 10:10
  Skriv ut Direktlänk
Ingen bild

Inaktiverad 5306

Vi kan inte med bästa vilja i världen skylla S för brustna vallöften, inte då det är som nu S och Mp som administrerar en Alliansbudget. Brustna vallöften hade det varit om S haft egen majoritet.

Sedan det här med hemtjänst är ju Kommunerna som styr. Och jag är ganska säker på att man kan styra en del själv. Tyvärr är många äldre sådana att de finner sig i att det är på ett visst sätt. Vågar inte kritisera för då tror de risken är stor att de får ännu mindre hjälp. Och som det framgår av olika skriverier så fick sedan varmt vatten på tid hon själv ville!

Trodde att Du Blyfot hade lärt Dig att vallöften är ingenting värda. Detta oavsett parti och speciellt inte om man inte får vara med och bestämma innehållet i politiken. Därmed inte sagt att hemtjänsten måste vara så trög och byråkratisk.
 
Skrivet av blyfot 6 maj 2015 16:15
  Skriv ut Direktlänk
Avatar, Porträtt blyfot

blyfot

(Medlem)

Vi vet att i grunden så handlar dom flesta problem på ekonomin. Ingen har väl undgått att höra PRO:s ordförande Curt Persson rabbla samma mantra år ut och år in i alla sammanhang nämligen att pensionssystemet är underfinansierat. Men att rabbla något som alla redan vet är ingen lösning på problemet. Vi går mot en stor förändring där uppbyggnaden av dom gamla systemen inte går att tillämpa. Vi kan tillverka allt med mindre arbetade timmar när robotarna tar över så inom en snar framtid så är hälften av alla i tillverkningsindustrin överflödiga, på längre sikt så går vi mot att bara en behöver trycka på knappen för att tillverka allt vi behöver och denna enda kan också vara en robot. Då måste vi övergå till att fördela jordens resurser rättvist, så allt kommer att handla om rättvis fördelning och inte arbetad tid med en viss ersättning som bestämmer pensionens storlek. Nu var det här en liten överdrift men att sätt att belysa hur vi måste ändra på tänkandet redan i dag när vi debatterar framtidens välfärd.
 

Sidor: < [1]  >

* Forumstatistik

Vi har 2070 trådar med 18311 inlägg. 403 (19%) av trådarna är markerade som lösta.

*Interna länkar

- Regler
- Rekommendationer
- Vanliga frågor
- Synpunkter.
OBS: Inga telefonnummer är tillåtna i det publika forumet.

  Annonser

 

* Länktips

Vi Seniorer tar emot vissa länkvänner, se sidan "Länkar".