Vi Seniorer för 55 plus. Tips från Google: Guldmedlem slipper se denna annons!

Öppna
* Användarpanel

Användarnamn:

Lösenord:

Spara användarnamn

Bli medlem! Gratis »   Glömt lösenordet?

  Sök på Vi Seniorer

  Annonser o tips

* "Barnakut stängs på grund av personalkris"

Forum > Allmän diskussion > Samhällsfrågor > "Barnakut stängs på grund av personalkris"

Skriv ut
Visar inlägg 1 - 2 av 2.
Sidor: < [1]  >
Skrivet av Hola 3 okt 2015 01:05
  Skriv ut Direktlänk
Ingen bild

Hola

(Medlem)

"Rädda Världens barn"?

Nu kampanjar man om “världens barn”. Ingår våra barn när vi har nått skammens botten-gräns, då det saknas pengar till akutvård för vuxna och barn, så vi riskerar att dö i onödan?

http://www.netdoktor.se/barn/nyheter/Barnakut-stangs-pa-grund-av-personalkris/

Enligt Liv Andersson, huvudskyddsombud för Vårdförbundet på akutdivisionen på Huddinge sjukhus, är läget förtvivlat.

Långsiktigt måste man agera på annat sätt. Vid horisonten ser jag att vi inte har någon akutmottagning. Hur ska vi hinna jobba när en tredjedel av personalen fattas? Så har det varit sedan i våras, säger hon till tidningen.

Stängningen gäller från fredag, vårdsökande hänvisas till Astrid Lindgrens barnsjukhus klockan 20–08

http://www.svd.se/personalkris--barnakuten-stangs

http://www.svd.se/barnakutskris-vaktare-tas-in-mot-foraldrar

Var tionde svensk sjuksköterska jobbar i Norge. Där är lönerna högre och arbetsvillkoren bättre. Samtidigt är över 1 100 vårdplatser stängda på svenska akutsjukhus. Orsaken är brist på personal. Framför allt specialistutbildade sjuksköterskor.

Men egentligen räcker sjuksköterskorna till. Om det var så att alla ägnade sig åt att jobba inom sjukvården. Men 45 000 utbildade sjuksköterskor gör inte det, de har lämnat yrket. Dess-utom jobbar drygt 12 000 i Norge och det är ungefär 10 procent av alla aktiva svenska sjuksköterskor.


Det är klart att det är ett underbetyg om personal väljer bort den svenska sjukvården för att den är för tuff att jobba i och att man inte blir tillräckligt värderad. Jag förundras över att arbets-givarna inte funderar på det och tar till sig vad som är så lockande i Norge, förutom lönen. Där finns ju lösningen på den svenska vårdkrisen. Med i snitt 10 000 kronor mer i månaden och bättre arbetsförhållanden kommer nog många tillbaka, säger Ann Johans-son, vice ordförande i Vårdförbundet.
http://www.svd.se/norge-lockar--med-mer-an-hogre-lon

Är skattesänkningar skulden när vi fått 70 miljarder i statsunderskott och ex. just KS/HS haft ett sparbeting på en halv miljard? 
Skrivet av Inaktiverad 5647 3 okt 2015 08:51
  Skriv ut Direktlänk
Ingen bild

Inaktiverad 5647

I Norge får de lära sig jobba.
Min gubbe har haft ett lärlingsprojekt i 6 år, han har fått fostra ungdomarna från grunden. De är mellan 20-25 år. De kan inte passa tider, lyssnar dåligt, slöa,leker med sina telefoner, sitter för länge på rasterna mm.
Likaså har vi specialistsjuksköterskor, barnmorskor, uskor samt en läkare i släkten och bekantskapskretsen.De vittnar om samma saker.Ganska dålig arbetsmoral.
Förr arbetade vi för att överleva och det var viktigt att göra ett bra jobb, annars fick man sparken.Jag tror att de som kommer hit har annan arbetsmoral och om de kom i jobb skulle vi få mycket bättre vård. Min bästa läkare var från Etiopien, helt fantastisk DR.
Men det är klart att de måste få betalt efter vad de gör, uppgradera kvinnlig arbetskraft. Ta bort stafettläkarna och ge annan sjukvårdspersonal högre lön. Statusen på yrken kan vi inte göra något åt.
Fast att vårda andra borde vara det finaste. Inte att knappra på en dator som idag är fina jobb och alla kan inte bli chefer.
Man får ligga i, vården i Sverige är dålig och Tyskarna blir helt stumma för hur dålig den är....Bara lite tankar från mitt perspektiv...Mvh/Sunny.
 

Sidor: < [1]  >

* Forumstatistik

Vi har 2070 trådar med 18311 inlägg. 403 (19%) av trådarna är markerade som lösta.

*Interna länkar

- Regler
- Rekommendationer
- Vanliga frågor
- Synpunkter.
OBS: Inga telefonnummer är tillåtna i det publika forumet.

  Annonser

 

* Länktips

Vi Seniorer tar emot vissa länkvänner, se sidan "Länkar".