Vi Seniorer för 55 plus. Tips från Google: Guldmedlem slipper se denna annons!

Öppna
* Användarpanel

Användarnamn:

Lösenord:

Spara användarnamn

Bli medlem! Gratis »   Glömt lösenordet?

  Sök på Vi Seniorer

  Annonser o tips

* Cheek to cheek

Forum > Allmän diskussion > Recept o tips om mat > Cheek to cheek

Skriv ut
Visar inlägg 1 - 5 av 5.
Sidor: < [1]  >
Skrivet av tigrib 23 okt 2013 13:38
  Skriv ut Direktlänk
Avatar, Porträtt tigrib

tigrib

(Medlem)

Ja just det ( Kind mot kind! )
Jag har inget recept, men jag måste berätta att jag igår åt min första kind!!
Det var kronhjorts-kind! Otroligt mört och gott med rårörda lingon och jordärtskockspuré.
Vi var ett gäng och åt lunch på Edblads i Gåsvik (granne med Väddö) och där serverades denna delikata rätt.
Mums-filli-babba.
 
Skrivet av Bengt 23 okt 2013 22:07
  Skriv ut Direktlänk
Avatar, Porträtt Bengt

Bengt

(Admin)

Kronhjorts-kind låter ju fint, men jag har aldrig fått tillfälle att smaka det. Troligen har man ätit kind ändå... man har ju ätit diverse korvar och pölsa.

/Bengt


--
Admin på Vi Seniorer
 
Skrivet av tigrib 23 okt 2013 22:27
  Skriv ut Direktlänk
Avatar, Porträtt tigrib

tigrib

(Medlem)

Ja Bengt, så kan det ju vara.
Ända tills man kom underfund om att det var en delikatess.

Så här skriver Scan:
Oxkind är en ovanlig detalj i butik men har blivit trendig på restauranger de senaste åren. Oxkinden är en hård muskel och kräver lång koktid, minst fyra timmar, men är väl värt besväret då den blir mycket mör och saftig efter kokning.

Och så här stod det på Edblads meny i tisdags:

Bräserad kronhjortskind med rostad jordärtskocka, lingon, enbär och potatis.

 
Skrivet av Doris97 26 okt 2013 01:07
  Skriv ut Direktlänk
Avatar, Porträtt Doris97

Doris97

(Medlem)

Men vad gör man efter att ha kokat det?
 
Skrivet av tigrib 26 okt 2013 12:49
  Skriv ut Direktlänk
Avatar, Porträtt tigrib

tigrib

(Medlem)

Doris, vi frågade inte efter receptet. Kanske för att vi inte har för avsikt att inhandla kronhjortskind!!!!

Det här är väl bara en delikatess för restauranger ...
Vet inte om smaken är värt besväret av en koktid på 4-5 timmar. Men det var onekligen MYCKET gott.

Att bräsera betyder väl att man först steker köttet runt om och sedan fyller på vätska (vatten-vin-eller vad man nu vill), låter det koka - kanske tillsammans med grönsaker och goda kryddor. Sen reder man av skyn för att få en god sås. Köttet var skuret i små bitar, något större än kalopsbitar.
Ja, och sen äter man det med potatis eller vad man nu vill. MYCKET mört.

Jag skrev om det här, för jag tyckte det var en liten udda grej. Men som sagt, jag kommer inte att laga det själv.
 

Sidor: < [1]  >

* Forumstatistik

Vi har 1887 trådar med 17410 inlägg. 333 (18%) av trådarna är markerade som lösta.

*Interna länkar

- Regler
- Rekommendationer
- Vanliga frågor
- Synpunkter.
OBS: Inga telefonnummer är tillåtna i det publika forumet.

  Annonser

 

* Länktips

Vi Seniorer tar emot vissa länkvänner, se sidan "Länkar".