Forum > Allmän diskussion > Recept o tips om mat > Kolbullar
(Admin)
Inaktiverad 5648
(Admin)
Det är kanske inte vanligt i Västsverige, kanske inte i de sydligaste delarna av landet heller. Namnet "kolbulle" lär inte komma av kolet i lägerelden, utan att det vara kolare som skötte kolmilor i skogarna som började med denna rätt. Förutom bland kolare har det varit vanligt bland skogshuggare, rallare och flottare. Idag är det förmodligen mest folk som lever "vildmarksliv" som fritidssysselsättning som tillagar denna rätt - yrkena "kolare" och "flottare" är ju utdöda numera, och de moderna rallarna har nog både frys och mikro. En och annan skogshuggare kanske möjligen har fortsatt att göra sina kolbullar.
/Bengt
Inaktiverad 5647
Inaktiverad 5648
Sidor:
Vi har 2103 trådar med 18443 inlägg. 414 (20%) av trådarna är markerade som lösta.
- Regler
- Rekommendationer
- Vanliga frågor
- Synpunkter.
OBS: Inga telefonnummer är tillåtna i det publika forumet.
Vi Seniorer tar emot vissa länkvänner, se sidan "Länkar".