Vi Seniorer för 55 plus. Tips från Google: Guldmedlem slipper se denna annons!

Öppna
* Användarpanel

Användarnamn:

Lösenord:

Spara användarnamn

Bli medlem! Gratis »   Glömt lösenordet?

  Sök på Vi Seniorer

  Annonser o tips

* Griljering av julskinka

Forum > Allmän diskussion > Recept o tips om mat > Griljering av julskinka

Skriv ut
Visar inlägg 1 - 2 av 2.
Sidor: < [1]  >
Skrivet av Bengt 20 dec 2011 16:10
  Skriv ut Direktlänk
Avatar, Porträtt Bengt

Bengt

(Admin)

Det finns olika recept på griljering av skinka. Skriv gärna ner din favoritgriljering.

Ett förslag:
- 1 ägg
- 2 msk senap
- 2 msk fransk senap
- 1 msk socker
- Lite majsstärkelse
- 1/2 dl ströbröd
Sikta över lite majsstärkelse på den avtorkade skinkan för att griljeringen ska sitta kvar bättre.
Blanda ägg, vanlig senap och fransk senap samt socker och bred detta över skinkan. Strö sist över ströbröd.
Griljera i ca 15 minuter i 225 grader.

Ett annat förslag:
- 1 äggula
- 1 msk socker
- 2 msk senap
- 1 dl ströbröd
- 3 msk smör
Lägg svålen från skinkan i en form och klicka smöret över. Lägg sedan skinkan på svålen i formen.
Blanda äggula, socker och senap och bred detta över skinkan.
Griljera i ca 20 minuter i 225 grader.

/Bengt


--
Admin på Vi Seniorer
 
Skrivet av Abcd 18 mar 2015 11:34
  Skriv ut Direktlänk
Ingen bild

Abcd

(Medlem)

Det går alldeles utmärkt att hoppa över äggulan.

Senap (själv föredrar jag skånsk)
Ströbröd
Lite socker
Lite spad eller buljong

Bred senapen över skinkan. Strö över ströbrödet. Strö därefter över socker.
Griljera i ugn 225 grader tills skinkan fått lagom färg. Droppa mot slutet över spad/buljong där skinkan fortfarande är "brödig".

Abcd
 

Sidor: < [1]  >

* Forumstatistik

Vi har 2103 trådar med 18443 inlägg. 414 (20%) av trådarna är markerade som lösta.

*Interna länkar

- Regler
- Rekommendationer
- Vanliga frågor
- Synpunkter.
OBS: Inga telefonnummer är tillåtna i det publika forumet.

  Annonser

 

* Länktips

Vi Seniorer tar emot vissa länkvänner, se sidan "Länkar".