Det finns olika recept på griljering av skinka. Skriv gärna ner din favoritgriljering.
Ett förslag:
- 1 ägg
- 2 msk senap
- 2 msk fransk senap
- 1 msk socker
- Lite majsstärkelse
- 1/2 dl ströbröd
Sikta över lite majsstärkelse på den avtorkade skinkan för att griljeringen ska sitta kvar bättre.
Blanda ägg, vanlig senap och fransk senap samt socker och bred detta över skinkan. Strö sist över ströbröd.
Griljera i ca 15 minuter i 225 grader.
Ett annat förslag:
- 1 äggula
- 1 msk socker
- 2 msk senap
- 1 dl ströbröd
- 3 msk smör
Lägg svålen från skinkan i en form och klicka smöret över. Lägg sedan skinkan på svålen i formen.
Blanda äggula, socker och senap och bred detta över skinkan.
Griljera i ca 20 minuter i 225 grader.
/Bengt
--
Admin på Vi Seniorer