Vi Seniorer för 55 plus. Tips från Google: Guldmedlem slipper se denna annons!

Öppna
* Användarpanel

Användarnamn:

Lösenord:

Spara användarnamn

Bli medlem! Gratis »   Glömt lösenordet?

  Sök på Vi Seniorer

  Annonser o tips

* Varför är vi människor så konstiga.

Forum > Allmän diskussion > Vetenskap och populärvetenskap > Varför är vi människor så konstiga.

Skriv ut
Visar inlägg 1 - 9 av 9.
Sidor: < [1]  >
Skrivet av blyfot 23 nov 2014 06:32
  Skriv ut Direktlänk
Avatar, Porträtt blyfot

blyfot

(Medlem)

Vi pratar ofta som om allt vore statiskt och oförändligt bara vi gör dom rätta sakerna. Om vi släpper ut mindre koldioxid så förblir klimatet oförändligt och solen kommer aldrig att slockna. Vår elliptiska omloppsbana runt solen och jordens lutning som påverkas av andra planeter och därmed klimatet kanske vi hade undvikit om vi drack mer kaffe. Meningen med vårt eget liv har vi också lyckats undgå genom att intressera oss mer för vem andra tycker att vi är, än om vem vi verkligen är om vi inte går i någon annans fotspår.
 
Skrivet av Inaktiverad 6335 23 nov 2014 09:08
  Skriv ut Direktlänk
Ingen bild

Inaktiverad 6335

Dom gamla budorden, etik och moral har ersatts av en hel drös (politiska) ideologier.
Många vet inte vem dom är och det är enklare att följa strömmen än stå upp för sig själv.
Många självmord bland unga människor, massor av människor mår dåligt och är helt vilse i pannkakan.
 
Skrivet av Inaktiverad 5647 23 nov 2014 10:03
  Skriv ut Direktlänk
Ingen bild

Inaktiverad 5647

Så sant!
Nya mottot att barn inga regler och normer ska ha, kurser ska startas i hur barn ska lära sig att få sin vilja fram, att undergräva föräldrars ledarskap ger inga lyckliga barn. Kolla alla elaka reklaminslag om barn som beter sig illa mot sina föräldrar. En skrämmande värld, barnen mår allt sämre.
Självmorden bland barn ökar. De behöver trygghet, regler, normer, lära sig var värdet i livet är.
Nu knuffar de gamla stjäl deras väskor, sparkar på de som ligger(en bruten hederskodex)föräldrar är rädda för sina egna barn.
Något nytt måste till, men frågan är hur? De vuxna måste våga vara föräldrar och inte kompisar med sina barn....Mvh/Sunny
 
Skrivet av Inaktiverad 6335 23 nov 2014 10:13
  Skriv ut Direktlänk
Ingen bild

Inaktiverad 6335

Tokerierna har hållit på länge på många håll, kommer ihåg för fem - sex år sedan hur RFSU införde kurs om analsex på förskolan!!
Vad säger ni om det :(
Idag fattas ca: 2500 läkare, allmän och specialist, då ger man istället 170 miljoner till genus projekt för mer konstigheter, snacka om prioriteringar.
Uppdaterat: 23 nov 2014 10:22  
Skrivet av Inaktiverad 6335 23 nov 2014 13:45
  Skriv ut Direktlänk
Ingen bild

Inaktiverad 6335

Det är en konstig och även obehaglig tid när dumma och knasiga saker och ideer blir normaliserade både vad gäller djur och människor.
För vad det än gäller så blir det konsekvenser av allting. Och då kan man undra om den inre kompassen reagerar mot allt detta och det är därför som många mår dåligt även om dom inte påtalar det.
Vem vet.
 
Skrivet av Inaktiverad 5647 23 nov 2014 13:53
  Skriv ut Direktlänk
Ingen bild

Inaktiverad 5647

Ja vi var barnpedagoger som reagerade på k---grottorna som rekommenderades av några idioter till nya pedagoger som skulle finnas på dagis. Vi bromsade mycket i den nya pedagogiken som varken vi eller barnen mådde bra av,
Men nu sker så mycket annat som alla sparkrav tex med barnens mat, antal blöjor som får användas, spara, spara , helt sjukt. Vi handlade lagade näringsriktig mat även spädbarnsmat. Vi var 3,5 personal på 12 små barn. Den halva tjänsten gick till matlagning och själva dagiset.
Mvh/Sunny..
 
Skrivet av Inaktiverad 5647 23 nov 2014 14:22
  Skriv ut Direktlänk
Ingen bild

Inaktiverad 5647

Googlade och fann att det var Rfsl som kom med rådet om dessa grottor. Jag anser att man ska låta barn vara barn och inte pådyvla dom vårat vuxenliv, barndomslandet är okränkbart.
Jag tänker på den fine pedagogen Fröbels gravsten, där står orden- kom låt oss leva för barnen- låt oss göra sammalunda.
Mvh/Sunny..
 
Skrivet av blyfot 23 nov 2014 17:41
  Skriv ut Direktlänk
Avatar, Porträtt blyfot

blyfot

(Medlem)

Instämmer helt med det som skrivits. För om vi alla följde vår egen vilja och sanning i stället för ledare som följer sin egen vinning och girighet så skulle det inte finnas några krig. När vi läser böcker om våra hjältar som törs följa sin egen etik och moral trots risken för att avrättas som förrädare när det är krig. Då vet och känner vi att att dom gjorde det rätta. För vi vet alla redan innan vi läste detta vad som är moraliskt, etiskt och rättvist redan från födelsen. Det fantastiska är att när vi får en bekräftelse på något som vi redan vet så blir det så självklart att detta är det rätta. För om vi inte redan visste vad som är etiskt och moraliskt rätt, då skulle vi inte förstå varför boken som beskriver detta var så så helt rätt när vi läste den. Den stora frågan för mänskligheten är hur vi alla skall få möjligheten till att följa vår egen vilja innan vi utplånar oss själva, för vi är i grunden goda och onda är något man formas till i uppväxten. Det här är en mycket större och viktigare fråga än miljön den korta tiden vi ändå kommer att överleva som ras i ett universum som är i förändring.
 
Skrivet av Inaktiverad 6335 24 nov 2014 08:10
  Skriv ut Direktlänk
Ingen bild

Inaktiverad 6335

Erik Hörstadius skrev detta i Affärsvärlden. Det är orden som är viktiga i dag inte verkligheten och det gäller att pränta in detta i människor.


"Ordet värdegrund är här extra intressant. Det förekommer första gången svensk press i Dagens Nyheter i december 1991. Det senaste åren har användningen exploderat. 2008 fanns ordet i över 1000 artiklar, 2013 i minst dubbelt så många. I myndighets- och företagsvärlden har alla en värdegrund numera: ”Värdegrundsarbetet sker överallt och hela tiden” (Skolverket). En industri av värdegrundskonsulter har vuxit fram, vilkas arbete det är att mot faktura berätta för chefer och anställda att de är korkade och använder språket fel. Till exempel ska man inte ”jaga vinst”. Man ska ”addera värde”.

Värdegrund är ett smurford. Det kan betyda vad som helst – och därigenom förtrycka vem som helst. Ingen lyssnar ju på den med felaktig värdegrund.

På den gamla onda tiden var reglerna för mänsklig samlevnad inte krångligare än att de kunde sammanfattas i tio Guds bud; plus lite finlir som bordsskick. Idén härskade att en människas karaktär kunde utläsas av hennes gärningar. Man var tvungen att bevisa sig: på slagfältet, i verkstaden, på akademin. Mänskliga och maktmässiga relationer formades av verkliga händelser i den verkliga världen med verkliga konsekvenser. På den politiska arenan stod striden om reella resurser: kapital och arbete i dragkamp om ­mervärdet, laissez-faire mot folkhemstanke med utbyggnad av offentlig välfärd.

Men i den sköna, nya värdegrundsvärlden utspelar sig konflikterna inte längre i verkligheten utan i språket och symbolvärlden. Invandrares bristande integration stavas rasism, bristande kvinnorepresentation beror på sexism, Afrikas underutveckling på kolonialism. Mer komplexa, verklighetsbaserade förklaringar sjunker i värde, för dem kan man inte slå motståndaren i huvudet med. ­Konsekvensen är ett politiskt språk präglat av å ena sidan riskminimering och välvilja tömd på innehåll, å andra sidan grälsjuka attacker i skitsaker, som stereotypa kineser på godis­förpackningar"
 

Sidor: < [1]  >

* Forumstatistik

Vi har 1887 trådar med 17413 inlägg. 333 (18%) av trådarna är markerade som lösta.

*Interna länkar

- Regler
- Rekommendationer
- Vanliga frågor
- Synpunkter.
OBS: Inga telefonnummer är tillåtna i det publika forumet.

  Annonser

 

* Länktips

Vi Seniorer tar emot vissa länkvänner, se sidan "Länkar".