Vi Seniorer för 55 plus. Tips från Google: Guldmedlem slipper se denna annons!

Öppna
* Användarpanel

Användarnamn:

Lösenord:

Spara användarnamn

Bli medlem! Gratis »   Glömt lösenordet?

  Sök på Vi Seniorer

  Annonser o tips

* Vi seniorer och utomjordingarna

Forum > Allmän diskussion > Vetenskap och populärvetenskap > Vi seniorer och utomjordingarna

Skriv ut
Visar inlägg 1 - 11 av 11.
Sidor: < [1]  >
Skrivet av blyfot 1 mar 2015 16:56
  Skriv ut Direktlänk
Avatar, Porträtt blyfot

blyfot

(Medlem)

Borde vi kanske låta dom läsa och skriva här. Fysikern Stephen Hawking är en av dem som har varnat för vad som kan hända om vi lockar till oss varelser från andra planeter. Han ser bara död och förintelse för mänskligheten om det skulle inträffa.

– Det är nog överdrivet. Men en möjlig slutsats att dra är att de mer avancerade civilisationerna där ute kanske är tysta för att de vet något som vi inte vet. De kan ha anledning att avstå från att ta kontakt, säger David Brin.

En annan fråga är vilket budskap vi skulle sända iväg.

– Vi börjar med något enkelt som andra intelligenta varelser också måste känna till, som enkel matematik. Om de är forskare vet de att två plus två är fyra och säkert mer avancerade saker, som grundämnena och det periodiska systemet. Men vi vill också gå vidare och skicka det som är unikt för oss, som vad vi uppfattar som vackert, säger Douglas Vakoch.

Hans kollega Seth Shostak vill gå ännu längre.

– Vi bör skicka hela internet. Då får de ett överflöd av skriven text så att det blir lättare för dem att tolka den. Precis som hieroglyferna. Vi hade Rosettastenen, men framför allt var det den stora mängden av hieroglyfer som gjorde att vi kunde tyda dem. Kommer dom att förstå det vi skriver här på Vi seniorer och börja skicka svar, kanske som PM.

Flyttat hit från "Utanför ämnet", då det kan ses som utkanten av populärvetenskap.
Uppdaterat: 1 mar 2015 17:06  
Skrivet av Laura 1 mar 2015 18:24
  Skriv ut Direktlänk
Avatar, Porträtt Laura

Laura

(Medlem)

Ja, skicka hela Internet, det borde garantera oss att slippa besök...
 
Skrivet av blyfot 1 mar 2015 20:06
  Skriv ut Direktlänk
Avatar, Porträtt blyfot

blyfot

(Medlem)

söndag 1 mars 2015, kl 18:24 skrev Laura
Ja, skicka hela Internet, det borde garantera oss att slippa besök...Ja det kanske övertygar dom om att på den här planeten finns det inget intelligent liv.

 
Skrivet av Inaktiverad 5306 1 mar 2015 22:06
  Skriv ut Direktlänk
Ingen bild

Inaktiverad 5306

Om det nu är så att utomjordingarna finns och de troligen har en högre intelligensnivå än vad vi har lär vi inte behöva skicka internet till dem. De hittar det själva.¨

Personligen tror jag faktiskt att det finns hög, för att inte säga mycket hög intelligens någonstans i rymden. Jag tror till och med att den är så hög och utvecklad att man använt jorden som en försöksplanet. Eller har man använt jorden som engelsmännen gjorde med forna Australien? En avstjälpningsplats för kriminella man inte vill förvara i sitt eget territorium!
 
Skrivet av blyfot 2 mar 2015 07:41
  Skriv ut Direktlänk
Avatar, Porträtt blyfot

blyfot

(Medlem)

En teori som känns bra om dom skulle komma hit, det är att man inte kan utveckla intelligensen för högt. Då skulle vapenutvecklingen ha gått så långt att man utrotar sig själv. Därför är dom som har kommit längre än oss även socialt mer utvecklade och fria från aggressioner och våldsbenägenhet för att lösa konflikter.
 
Skrivet av gardenhelper 2 mar 2015 17:15
  Skriv ut Direktlänk
Ingen bild

gardenhelper

(Medlem)

Intressant. Men att förutsätta att utomjordingarna kommer skada oss är lite naivt. Jag håller därför med dig i ditt resonemang om att aggressioner har avlats bort, blyfot.
Däremot att vi skulle ta emot dem som gäster blir ju svårt för alla troende. Men det skulle vara imponerande att byta till sig torkat kött från Galax y-73.


--
God dag, vem du nu än är.
 
Skrivet av blyfot 2 mar 2015 19:49
  Skriv ut Direktlänk
Avatar, Porträtt blyfot

blyfot

(Medlem)

Torkat kött från y-73 är nog godare efter kanske miljoner år av framädling.Även utvecklingen av musiken på bara några hundra år är ju fantastisk här på jorden, så hur det låter efter några miljoner års utveckling på y-73 kan man nog aldrig tänka sig så jag beställer lite musik också till det torkade köttet.
 
Skrivet av Inaktiverad 5306 3 mar 2015 23:22
  Skriv ut Direktlänk
Ingen bild

Inaktiverad 5306

Torkat kött???? Tro vi verkligen att de är så primitiva? Nej det tror inte jag, man lagrar energi, fett och allt vad som behövs i sin välmatade kropp. Skulle de se någon som håller på att svälta ihjäl överförs kraften trådlöst från en individ till en annan. Vi behöver bara låtsas svälta och tänka på kött så skickar de direkt över det till oss. Den här överföringen är reversibel så om vi fejkar svält får vi passa oss väldigt noga!
 
Skrivet av blyfot 4 mar 2015 09:01
  Skriv ut Direktlänk
Avatar, Porträtt blyfot

blyfot

(Medlem)

Vi är nog ganska tidiga i utvecklingen på energisidan. När vi lärde oss att laga till maten i stället för att äta den rå, då kunde vi få ut mer energi och äta mindre men sen har det inte blivit någon mer utveckling. En bil som övergår till atomdrift kan man köra hela livet utan att tanka och en krokodil kan klara sig på att äta två gånger om året. Så där kommer vi nog att utvecklas för att tanka mer högvärdig energi som kan lagras i ett nytt organ i kroppen. Vi tänker alltid så primitivt och utgår från oss själva i böcker och filmer som handlar om utomjordingar och alla har våra brister dödssynderna så det blir alltid konflikter och krig som mellan oss primitiva människor här på jorden. Så du är nog på rätt spår Honom.
 
Skrivet av blyfot 6 mar 2015 08:44
  Skriv ut Direktlänk
Avatar, Porträtt blyfot

blyfot

(Medlem)

Nu har det utomjordiska livet kommit närmare enligt nyhetsrapporteringen på TV, så nu är det kanske bara en tidsfråga innan dom är här. Spännande tider väntar och många frågetecken kommer förmodligen att rättas ut.
 

Sidor: < [1]  >

* Forumstatistik

Vi har 1887 trådar med 17410 inlägg. 333 (18%) av trådarna är markerade som lösta.

*Interna länkar

- Regler
- Rekommendationer
- Vanliga frågor
- Synpunkter.
OBS: Inga telefonnummer är tillåtna i det publika forumet.

  Annonser

 

* Länktips

Vi Seniorer tar emot vissa länkvänner, se sidan "Länkar".