Vi Seniorer för 55 plus. Tips från Google: Guldmedlem slipper se denna annons!

Öppna
* Användarpanel

Användarnamn:

Lösenord:

Spara användarnamn

Bli medlem! Gratis »   Glömt lösenordet?

  Sök på Vi Seniorer

  Annonser o tips

* Om IS (Islamiska staten)

Forum > Allmän diskussion > Samhällsfrågor > Om IS (Islamiska staten)

Skriv ut
Visar inlägg 16 - 21 av 21.
Sidor: < 1 [2]  >
Skrivet av Inaktiverad 6335 30 apr 2015 11:31
Föregående inlägg   Skriv ut Direktlänk
Ingen bild

Inaktiverad 6335

IS ser nog inte Sverige heller som något hot, kanske allt handlar om new world order ww tre. Där ligger vi bra till, mycket tillmötesgående :/ "Vi kommer att ha en världsregering vare sig du vill det eller inte. Den enda frågan är om denna regering kommer att uppnås genom erövring eller samtycke." avsikten är att åstadkomma fullständig och total kontroll över varje människa på planeten och att dramatiskt minska världens befolkning med två tredjedelar.
Vem vet
 
Skrivet av blyfot 1 maj 2015 18:13
  Skriv ut Direktlänk
Avatar, Porträtt blyfot

blyfot

(Medlem)

Även Mona Sahlin har blivit medveten om verkligheten.

Expressen Ledare 2015-05-01
– När jag pratar med en förskollärare som säger att barnen på hennes förskola leker IS på gården, eller när jag hör om unga som frågar: "är du sunni eller shia?", då har det gått mycket längre än vad jag trodde.

Varför har den utvecklingen kunnat gå under radarn?

– Dels har en stor del av myndighets-Sverige abdikerat från våra förorter. Dels har vi en beröringsskräck med religion. Debatten gör halt därför att man är för okunnig och för feg för att utmana den extrema tolkning av en religion som IS bygger på, men som också finns i vårt land.

Hur tycker du att muslimska samfund har skött avståndstagandet?

– Många tar avstånd, men det är för få som är med i den offentliga debatten. Om det nu är en förvriden syn på islam som gör att unga killar reser ner till IS, då måste de religiösa ledarna säga det. De lär knappast lyssna på mig som har gympadojor och jeans.

En del har jämfört dina krav på avståndstagande med rasism. Vad tänker du om det?

– Tja, om jag skulle vara den värsta rasisten är det väl ganska bra här. Jag ser det som en del av mitt uppdrag är att diskutera sanningar som ingen riktigt vågar uttrycka. Jag tror att det gagnar hela diskussionen.

När nazister attackerade en antirasistisk demonstration i Kärrtorp reagerade samhället resolut. Men det blir inga stora demonstrationer mot att flera hundra svenskar anslutit sig till en av historiens värsta mördarsekter. Vad beror det på?

– Delvis påminner det om debatten om det hedersrelaterade våldet. De första flickorna som vågade prata om det möttes också av den här generade hållningen: "Så illa kan det väl inte vara här". Att ta avstånd från grymheterna nere i Syrien och Irak är det många som gör. Men det tycks vara svårare att hantera att de här idéerna även har ett fäste här i Sverige.

Socialdemokraten Nalin Pekgul brukar säga att samhället gjorde konservativa grupper ute i förorterna starkare genom olika typer av stöd. När du nu säger att det civila samhället måste stå upp mot IS, finns det då inte en risk att vi gör om samma misstag?

– Jo, det finns det absolut. Nalin brukar säga: "Ingen lyssnade på mig och mina varningar. Efter många år lyssnade du, Mona, lite grann." Jag försöker se till att inte andra gör om det misstaget. Man måste ha redskap i en kommun för att säga "Nej, ni får inte hyra lokaler längre för ni tog in en talare som stöttade IS".

Du har haft en lång politisk karriär. Är det du självkritisk för egen del - och för Socialdemokraternas - över hur det har blivit?

– När det gäller hederskulturen förbannar jag mig själv, den socialdemokratiska rörelsen och samhället i stort. Den var ett exempel på att man medvetet fegade ur en diskussion för att man var rädd för att sammankopplas med fel debattörer. Och därför svek man de utsatta tjejerna.

– Integrationen har också varit ett misslyckande. Där gav det socialdemokratiska partiet en bild av oss, att vi var så mycket mer framgångsrika och duktiga på att motarbeta både klassklyftor och könsskillnader än vad vi faktiskt var. Och det drabbade integrationsdebatten väldigt mycket.

Finns det inte en risk att den beröringsskräcken följer med även in i dagens debatt?

– Jo, vi får inte göra om misstaget att utgå från en förfalskad bild av verkligheten. Vi måste ta oss an de svåra frågorna om värderingar, moral och kön. Men det är en för liten del av det offentliga politiska Sverige som är bekväm med att prata om dem.

Är du optimist eller pessimist om framtiden?

– Jag vet inte. Jag är mer orolig i dag än vad jag var för ett år sedan. Å andra sidan ser jag fler som gör fantastiska insatser. Om jag ska vara ärlig är jag väldigt kluven. Men jag är realist när jag säger att jag tror att vi kan och kommer att göra mycket mer. En sak att begrunda är om det går att vända utvecklingen tillbaka. En båt som har förlist och står på botten är ju närmast omöjlig att få upp till ytan hur fort man än öser ur vattnet.

Uppdaterat: 1 maj 2015 19:53  
Skrivet av Inaktiverad 6335 5 maj 2015 15:52
  Skriv ut Direktlänk
Ingen bild

Inaktiverad 6335

Den gamle sheriffen är riktigt ilsken på jihadisterna, så skönt och befriande att höra någon tala klarspråk :)The Jihadis
 
Skrivet av Hola 6 maj 2015 03:33
  Skriv ut Direktlänk
Ingen bild

Hola

(Medlem)

Verkar vara svårlöst men var ska de stoppa?
SvD: Statlig omsorg IS stora trumfkort


Admin: Skriv alltid först vad du tycker, tror, vet, anser - om nödvändigt länkas sedan för förtydligande. Forumet är INTE något länkarkiv!
Uppdaterat: 6 maj 2015 10:23  
Skrivet av blyfot 6 maj 2015 16:35
  Skriv ut Direktlänk
Avatar, Porträtt blyfot

blyfot

(Medlem)

Att allt ser ut som det gör beror på att vi själva ser ut som vi gör och är fyllda av dom välkända dödssynderna. Ingenting av detta kommer att förändras om vi inte kan förändra oss själva. Vi lägger ner oerhört stora summor på forskning och vapen för att effektivare kunna ta livet av varandra i stället för att investera i välfärd för alla. Vi har alla drömmar och när dom styrs av en strävan som har några av dödssynderna som drivkraft så finns det ingen empati för alla som måste avlivas för att nå det egna målet.Kan man då lämna egot och få ett annat medvetande så att världen förändras. Ja man har redan ett annat medvetande dolt i sitt ursprung det riktiga jaget så när man har hittat sig själv så har man startat resan för att förändra världen.
 
Skrivet av Hola 10 maj 2015 15:20
  Skriv ut Direktlänk
Ingen bild

Hola

(Medlem)

Tv visade nu från olika länder vilka som vill ha en islamisk stat där de bor och lockade folk till mosken. Märkligt då det redan finns en massa att flytta till?
 

Sidor: < 1 [2]  >

* Forumstatistik

Vi har 2070 trådar med 18311 inlägg. 403 (19%) av trådarna är markerade som lösta.

*Interna länkar

- Regler
- Rekommendationer
- Vanliga frågor
- Synpunkter.
OBS: Inga telefonnummer är tillåtna i det publika forumet.

  Annonser

 

* Länktips

Vi Seniorer tar emot vissa länkvänner, se sidan "Länkar".