Ja det är snart dags att lägga lutfisken i blöt på Anna-dagen! Nej den tiden är förbi! I år tror jag att jag skall äta lutfisk helt ensam några dagar före jul-mina favoritgäster äter lutfisk på "andra sidan" numera och någon nyrekrytering orkar jag inte med!
Nå julbordet blir av enkelt slag men med min kära familj!
Skinka, sill av olika slag och i bästa fall har jag gjort min egen inläggning,janssons frestelse, lite rökta korvar, ägg med räkor och majonäs,köttbullar (mormors uppgift och så har jag två hjälprullare) revbensspjäll, prinskorv,rökta korvar, rödbetssallad och så rödbetssallat/mormors uppgift och säkert gör min dotter någon "nymodighet"!
Janssons, köttbullar och revben det gör vi på julaftonsförmiddag-vi vill ha det så!
Ris à la Malta
Segkakor,hembakt knäckebröd.. cheddarost och så skall smöret krusas med den där gamla mojängen!
Kanske borde jag ta fram den gamla "smörstolen"och lägga upp smöret på?
Nej någon gräns finns ju även för vad en mormor får dra med sig till Söder!
(annars kulle jag dra med mig rörost, färskost, grynkaka med saffran-nå jag kommer ju hem och får frossa!)
Det blir fika också.....saffranskrans, hembakta pepparkakor (bakades redan i mitt barndomshem enligt detta recept?)
Bruna bröd, mandelformar, rullrån, plattrån, drömmar.....