Oj, nej det har jag aldrig hört talas om-nicket-, men grynkorv åt vi och det gillade jag, minns inte vad vi hade till, var det fläsk månntro?
Pappa körde traditionell mat, ärtsoppa med fläsk, pannkaka med hallonsylt.
Bruna bönor med fläsk och potatis till ibland. Pannbiff, köttbullar mm.
Däremot åt vi sällan kålpudding, eller kåldolmar.
Pappa plockade bär, syltade, saftade, lade in gurkor och gjorde vin.
Han var som -Ernst- men vackrare, men en ömsint pysselpappa som kunde göra saker av ingenting.
Han stoppade strumpor, sydde på maskin, lakan och örngott.
Han målade, snickrade, målade tavlor, skrev böcker, odlade, älskade djur, natur.
Han kunde falla i hänryckning över en tuva vitsippor. I geografi och Historia slog ingen honom på fingrarna, han ympade fruktträd och hade sju sorters äpplen på samma träd. Fattig var han, men han byggde en fin sommarstuga av nästan ingenting, fick virke från gamla byggen, han förvandlade en kulle till ett blomstermåla.
God mat lagade han åt oss, min egen fina pappa....Mvh/Sunny